500γρ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι baking powder
1 πακέτο μαργαρίνη ή 250 γρ βούτυρο*
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
ελάχιστο αλάτι
1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια
6 κ. σ. Μαρμελάδα Φράουλα
Φρέσκες φράουλες τεμαχισμένες
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη (* ή βούτυρο) κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Με τα 2/3 κάθε κομματιού ανοίγουμε χοντρό φύλλο και το στρώνουμε στα ταψάκια.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώνουμε μια στρώση σε κάθε φύλλο.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη (* ή βούτυρο) κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Με τα 2/3 κάθε κομματιού ανοίγουμε χοντρό φύλλο και το στρώνουμε στα ταψάκια.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώνουμε μια στρώση σε κάθε φύλλο.
Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια από τις φρέσκιες φράουλες.
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περίσσεψε και τα στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 165-180 βαθμούς με αέρα για 45 περίπου λεπτά.
* η αντικατάσταση της μαργαρίνης με βούτυρο προέκυψε μετά το σχόλιο της Δέσποινας. Πράγματι το βούτυρο κάνει τη ζύμη πιο "μπισκοτέ" και έχει σαφώς πιο ελκυστικό άρωμα :)
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περίσσεψε και τα στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 165-180 βαθμούς με αέρα για 45 περίπου λεπτά.
* η αντικατάσταση της μαργαρίνης με βούτυρο προέκυψε μετά το σχόλιο της Δέσποινας. Πράγματι το βούτυρο κάνει τη ζύμη πιο "μπισκοτέ" και έχει σαφώς πιο ελκυστικό άρωμα :)
Πολύ μου άρεσε που βάζεις και ολόκληρα φρούτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτύπητο γλυκάκι και μάλιστα με μαρμελάδα φράουλα και φρέσκιες φράουλες, θα λιποθυμήσω η λιγούρω
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργη μου, γιατι προτιμας την μαργαρινη στη ζυμη αντι για βουτυρο; Το βουτυρο δεν κανει την ζυμη πιο μπισκοτἐ ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει η πάστα φλώρα, ειδικά όταν το ζυμαράκι εχει ποτίσει από τη μαρμελάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήi have an award for you, come to pick up!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρης της πάστα φλώρας και αυτή είναι τόσο μα τοσο ελκυστική !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μου κάνετε πρωϊ-πρωϊ !!!!!!
@Αγγελικη Ν
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω τάρτα με φρέσκα φρούτα και είπα να εμπλουτίσω λίγο τη μαρμελάδα κι εδώ πέρα:)
Καλή σου μέρα Αγγελική
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ όχι και λιποθυμίες!! Κερνάω μικρό κοματάκι (για τις άτιμες τις θερμίδες) από το γλυκό και δροσερό νεράκι :))
Καλή σου μέρα
@δεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεσποινάκι συμμορφώθηκα στις υποδείξεις σου και έφτιαξα άλλη, χθες με φρέσκο βούτυρο , μαρμελάδα ροδάκινο και κομματάκια από ώριμα ροδάκινα. Έχεις απόλυτο δίκιο!! Η ζύμη έγινε τραγανή και ήταν πλημυρισμένη από το άρωμα του βουτύρου!! Διόρθωσα ελαφρώς και τη συνταγή.
Φιλιά πολλά
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα Κική!! Γι’ αυτό αραιώνω τη μαρμελάδα με λίγο νερό, έτσι ώστε να απορροφήσει λίγο και η ζύμη
Καλημέρα πολλά φιλιά
@Flori
ΑπάντησηΔιαγραφήMulţumesc, Flori :)
Πολλά φιλιά!!
@Maria B.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Μαράκι!! Οι πειρασμοί, είναι ενίοτε και για να ενδίδουμε..!!
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα
@Maria B.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Μαράκι!! Οι πειρασμοί, είναι ενίοτε και για να ενδίδουμε..!!
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα Κική!! Γι’ αυτό αραιώνω τη μαρμελάδα με λίγο νερό, έτσι ώστε να απορροφήσει λίγο και η ζύμη
Καλημέρα πολλά φιλιά
@δεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεσποινάκι συμμορφώθηκα στις υποδείξεις σου και έφτιαξα άλλη, χθες με φρέσκο βούτυρο , μαρμελάδα ροδάκινο και κομματάκια από ώριμα ροδάκινα. Έχεις απόλυτο δίκιο!! Η ζύμη έγινε τραγανή και ήταν πλημυρισμένη από το άρωμα του βουτύρου!! Διόρθωσα ελαφρώς και τη συνταγή.
Φιλιά πολλά
Γιωργη μου, γιατι προτιμας την μαργαρινη στη ζυμη αντι για βουτυρο; Το βουτυρο δεν κανει την ζυμη πιο μπισκοτἐ ;
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτύπητο γλυκάκι και μάλιστα με μαρμελάδα φράουλα και φρέσκιες φράουλες, θα λιποθυμήσω η λιγούρω
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή. Ποτέ δεν έτυχε να φτιάξω Πάστα Φλώρα. Thanks for sharing!
ΑπάντησηΔιαγραφή