Κουλουράκια αμυγδάλου | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Κουλουράκια αμυγδάλου

18

Είναι τραγανά!
Είναι αρωματικά!
Είναι γευστικά!
Είναι υπέροχα!
Είναι με τη συνταγή της μαμάς!!

ΥΛΙΚΑ
4 - 5 κούπες (1 κούπα = 225 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
1 χούφτα αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη & αλεσμένη
1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
½ λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 βανίλια (κάψουλα)
2 κτΣ κονιάκ
2 κτΣ ζάχαρη καστανή



ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αλέθουμε στο multi. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το χυμό από το πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αμύγδαλο και σταδιακά όλο το μείγμα από το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα για λίγο ακόμα, έτσι ώστε να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.

Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 - 180οC.
Σε ένα ρηχό σκεύος σκορπίζουμε την καστανή ζάχαρη.
Κλείνουμε στην παλάμη μας μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε επιθυμητό σχήμα.
Τα βουτάμε στην καστανή ζάχαρη και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.



Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο τον αέρα τους και δοκιμάζουμε.

18 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Μπορώ να πω με σιγουριά πως λέει αλήθεια γιατί τα δοκίμασα :)
    Είναι όντως τραγανά...μυρωδάτα...γευστικά....αρωματικά...είναι υπέροχα!! Εύγε αρμόδιε...! Ζωγράφισες πάλι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και με τι ωραία σχήματα!!!
    Τα φιλιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι χαριτωμένα!
    Μέχρι πόσα μπορώ να κλέψω άραγε; :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε τη μαμά σου αλλά κι εσένα για τη συνταγή!
    Φαίνονται πολύ τραγανά και πλασμένα με μεράκι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφα και τραγανά ακριβώς όπως τα τρώω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου βρε Γιώργο μάστορα με τα αρώματα και με τα χρώματά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι συνταγές της μαμάς είναι πάντα οι καλύτερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπου αμύγδαλο, λατρεία! Δείχνουν λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα φαίνονται! Και θα ήθελα κάτι για το τσάι μου τώρα. Να κλέψω μερικά...;
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλο μήνα καλως σε βρισκω πωπω νοστιμια !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μήνα! Μου αρέσουν έτσι πως φαίνονται τραγανά τραγανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα καλύτερα κουλουράκια! Και τραγανά και με το αγαπημένο μου αμύγδαλο! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ωραια αναρτηση μπραβο
    αν θες παρε την καλλιτεχνικη σου διαθεση και ελα στο μπλογκ μου να μου πεις την αποψη σου για οσα κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαίνονται και πρέπει να είναι γευστικότατα, Γιώργο!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτός απ' το σχόλιο για τα φοβερά κουλουράκια σου, Γιώργο μου, σου αφήνω και δεύτερο σχόλιο πως αν σ' ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, μπορείς να μπεις στο σπιτικό μου και να δεις πως σου πέταξα τη σκυτάλη να παίξεις στους unpaixtable bloggers. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραιότατα κουλουράκια Γιώργο
    Αρωματικά και ακριβώς όπως μ αρέσουν

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μας παρασέρνεις στον κακό το δρόμο! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν