Η κα Ρίτσα Καφεντζή, είναι η υπεύθυνη κουζίνας, στο εστιατόριο του προσωπικού, της εταιρίας που εργάζομαι.
Όσοι φιλοξενούμενοι επισκέπτες - συνεργάτες δοκιμάζουν κατά καιρούς τα πιάτα της, έχουν ακόμα ένα λόγο να (παρα)μιλάνε για μας...!!!
Η Ρίτσα έχει την πρώτη μου Καλημέρα καθημερινά, αφού είναι εκεί λίγο πριν από μένα κι έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία για το μενού της ημέρας.
Συνήθως με κερνάει γλυκάκια και συνοδευτικά του πρωινού καφέ.
Τις προάλλες δοκίμασα κάτι υπέροχα τραγανά γευστικά κουλουράκια που είχε φτιάξει για το χατίρι της εγγονής της και μαζί με αυτά πήρα και τη συνταγή :
Για όσους τα θέλουν και γραπτώς, η συνταγή συνεχίζεται παρακάτω.
Εν τω μεταξύ μπορείτε να αφήσετε ανοιχτό τον player και να διαβάζετε τη συνταγή, ακούγοντας για τα επόμενα 5 λεπτά, το υπέροχο "Falling In Love With Love" από το εκπληκτικό CD, MONTEIRO, YOUNG & HOLT - BLUES FOR THE SAXOPHONE CLUB (2011).
Στα σχόλια είναι το ζουμί ;)
ΥΛΙΚΑ (40 – 50 τεμ)
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα και 1/3 (συνολικά) λευκό κρασί - ελαιόλαδο, (μισό-μισό περίπου)
1 κτγ αλάτι
1 κτΣ ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
4 κτΣ ζάχαρη
Για την επικάλυψη
Σουσάμι
μαυροκούκι
Χοντρό αλάτι
ηλιόσπορο κλπ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα ή στον κάδο του μίξερ τα υγρά, τη ζάχαρη και το αλάτι
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ένα μαλακό τρυφερό ζυμάρι
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά
Βράζουμε το «σιρόπι» μας για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Γεμίζουμε ένα ή περισσότερα φαρδιά μπολ με τα σουσάμια και τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης
Στρώνουμε σε δυο ταψιά, λαδόκολλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 – 200 οC
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος μικρού καρυδιού
Πλάθουμε λεπτό κορδόνι και στη συνέχεια του δίνουμε το επιθυμητό σχήμα
Τα βουτάμε στο σιρόπι και στη συνέχεια στο μπολ με τα υλικά της επικάλυψης και από τις δύο πλευρές
Τα αραδιάζουμε στα ταψιά πάνω στη λαδόκολλα
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δοκιμάζουμε
Tips
- Οι αναλογίες λαδιού – κρασιού μπορεί να είναι διαφορετικές :
- Περισσότερο λάδι – λιγότερο κρασί, περισσότερο τρυφερά!
- Περισσότερο κρασί – λιγότερο λάδι, περισσότερο τραγανά!!
- Ο χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος ποικίλουν ανάλογα με τη «δύναμη» του φούρνου
- Μερικοί κόκκοι από χοντρό αλάτι στην επικάλυψη τα κάνει περισσότερο πικάντικα
- Το αλεύρι μπορεί να είναι και μείγμα «για όλες τις χρήσεις» με καλαμποκάλευρο ή ολικής ή σικάλεως ή..
Άντε πάλι, και κουλουράκι, και CDάκι!!!!!!!!
Θα τα κάνω στα σίγουρα τα τρυφερονόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τέλεια και πολύ καλό και το ηχητικό! Φιλιά Γιώργο μου καλές γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ακούγεται και φαίνεται, ας το δοκιμάσουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΞάδερφε να 'σαι καλά!
Καλά πέρα από τα κουλουράκια η ανάρτηση είναι όλη σούπερ, έδωσες άλλη διάσταση σήμερα στο food blogging!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νοστιμότατα και πολύ λαχταριστά!! Ωραίο και το ηχητικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές!!!
Φαίνονται καταπληκτικά! Θα πάρω την πιο τρυφερή εκδοχή και έφυγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουλουράκια μετά μουσικής. Τι το καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά φαίνονται Γιώργο τα κουλουράκια κι αυτό που τα βουτάς στο σιρόπι τα κάνουν ακόμα πιο ωραία.
Φιλιά
Καλές γιορτές Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο Πέρασα να αφήσω τις ευχες μου για καλή χρονιά και φυσικά παιρνω κι ενα κουλουράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Καλή Χρονιά με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήRicos y bien hechos muy hermosos,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή