Τι κάνεις, όταν ξαφνικά ανακαλύπτεις μια ξεχασμένη σακούλα καρότα στο ψυγείο και μερικά πράσινα μήλα;;
Ψάχνεις και για κανένα πορτοκάλι και λεμόνι και φτιάχνεις μαρμελάδα...
Μαρμελάδα;;;
Μα βέβαια!! Μαρμελάδα λαμπερή, γευστική και άκρως φυσική!!!
Πάμε να τη φτιάξουμε :)
ΥΛΙΚΑ
4 πράσινα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα (500 γραμ)
600 γραμ καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 λεμόνι το χυμό του
750 γραμ ζάχαρη λευκή
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλλα
2 φύλλα αρμπαρόριζα
Λίγους κόκκους άσπρο και ροζ πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα ραντίζουμε με το χυμό από το λεμόνι και τα βάζουμε να βράζουν με το χυμό του πορτοκαλιού για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά (σε μάτι με κλίμακα 0-9, βάζουμε το διακόπτη στο 3).
Εν τω μεταξύ τρίβουμε τα καρότα με τον ίδιο τρόπο.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλλα και το πιπέρι
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να βράσουν στην ίδια θερμοκρασία για 30 λεπτά.
Μετά από την παρέλευση του μισάωρου, αφαιρούμε την κανέλλα και προσθέτουμε την αρμπαρόριζα
Δυναμώνουμε ελαφρά τη φωτιά ( σε μάτι με κλίμακα 0-9, βάζουμε το διακόπτη στο 5 ) και ανασηκώνουμε ελαφρά το καπάκι της κατσαρόλας
Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη ( συνολικός χρόνος βρασμού περίπου 1 ώρα )
Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και γεμίζουμε 2-3 αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα.
Κλείνουμε τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε επάνω σε μια πετσέτα κουζίνας, μέχρι να κρυώσουν.
Τα διατηρούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοιχτούν, η ψύξη επιβάλεται ;)
Ενισυχμένη μαρμελάδα Γιώργο. Φούλ στις βιταμίνες
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαρότο μαρμελάδα δεν έχω δοκιμάσι.
Το χρώμα της είναι εκτυφλωτικό
Καλοφάγωτη ;)
Φιλιά :)
Ένα ευχαριστώ για την ωραία συνταγή σας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να αφήσετε το σχόλιό σας !!!!
ΔιαγραφήΒάζω μπροστά τώρα. Φαίνεται υπέροχη. Θα επανέλθω με σχόλιο μετά που θα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφή