Όλες οι μέρες το 'χουνε κι όλες οι εβδομάδες.
Πόσο μάλλον τούτες της σαρακοστής και της νηστείας !
Αυτά τα υπέροχα, τραγανά, τρυφερά, αρωματικά, γευστικά, νηστίσιμα κουλουράκια, είναι για κάθε μέρα του χρόνου για κάθε ώρα και στιγμή !!
Άσε που γίνονται στο πι & φι και είναι εντελώς χειροποίητα !!!
Πάμε να τα φτιάξουμε :
ΥΛΙΚΑ
200 ml ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από μισό λεμόνι
χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/2 ποτηράκι του κονιάκ Bourbon Whisky ή κονιάκ
1 κτγ. κανέλα - από την Κεϋλάνη :)
1/2 κτγ. γαρύφαλλο
4,5 κούπες αλεύρι για ολες τις χρησεις
1 κτγ. baking powder
1 κτγ. σόδα μαγειρική
σουσάμι για επικάλυψη
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε καλά με το σύρμα τα υλικά της 1ης ομάδας
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της 2ης ομάδας και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
Αν κολλάει λίγο, αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και την χαϊδεύουμε ;)
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα
Πλάθουμε κουλουράκια στο μέγεθος που μας βολεύει, τα βουτάμε στο σουσάμι και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα
Συνολικά βγαίνουν 2 ταψιά φούρνου.Μόλις γεμίσει το 1ο, το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ πλάθουμε και τα υπόλοιπα, και μόλις βγει το 1ο βάζουμε το 2ο!!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δοκιμάζουμε !!!
Τέλεια Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα κουλουράκια είναι εθιστικά.
Πεντανόστιμα!!
Καλή σου μέρα :)
Φιλιά
Ευχαριστώ πολύ Μαράκι!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά !!! Καλημέρα :)
ΔιαγραφήΜπράβο. Από τις καύτερες συνταγές για κουλούρια. Εύκολη, γρήγορη,θαυμάσιες οδηγίες, εξαιρετικό αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Έλενα!!!!!!!!!!!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν :)
Διαγραφήκαλύτερες, ίσως η καλύτερη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανα! Έχουμε εξαφανίσει τη μισή πρώτη λαμαρίνα πριν να βγει η δεύτερη από το φούρνο! Το μονο που άλλαξα είναι ότι έβαλα σπιτικό λικέρ πορτοκάλι που είχα φτιάξει αντί για κονιάκ. Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σ' ευχαριστώ Λία!!!!
ΔιαγραφήΠολύ καλά έκανες κι έβαλες το σπιτικό λικέρ!!
Να είστε όλοι καλά!! Καλημέρα :)
Μπορώ να βάλω αλεύρι ολικης
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποθέτω πως "ναι". Προσέξτε μόνο την αναλογία με τα υγρά. Τα κουλουράκια γενικά θέλουν μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις. Μια δοκιμή δεν βλάπτει. Ευχαριστώ για το σχόλιο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή