Τέτοια Λαδένια Δεν Έχεις Δοκιμάσει! | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Τέτοια Λαδένια Δεν Έχεις Δοκιμάσει!

0


"Λαδένια" : Η Ελληνική Παραδοσιακή Πίτσα

Πάμε να τη φτιάξουμε!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι "δυνατό" ή για όλες τις χρήσεις

300 ml νερό χλιαρό

3 κ.τ.Σ. ελαιόλαδο

1 κ.τ.γ. αλάτι

1 κ.τ.γ. ζάχαρη

7 γρ. μαγιά σκόνη


Για τη λαδένια

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε φέτες

2 κουταλάκια ρίγανη

Αλάτι χοντρό

0,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

ΦΑΣΗ 1

Φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτσας

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσοχή όχι καυτό!!!!!! 

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

3. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

4. Ζυμώνουμε το μείγμα με το γάντζο (ή το χέρι μας) για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και αφράτη.

5. Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Τη γυρνάμε ώστε να λαδωθεί απ' όλες τις μεριές.

6. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να ανέβει για 1-2 ώρες.

ΦΑΣΗ 2

7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

8. Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.

9. Βάζουμε κάθε κομμάτι σε ταψάκια που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.

10. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

11. Τη σκεπάζουμε με τις φέτες από το κρεμμύδι και την τομάτα.

12. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι. 

13. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 

14. Τοποθετούμε το ταψί χαμηλά στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 30-40 λεπτά.


15. Μετά από λίγη ώρα το σπίτι μοσχομυρίζει. 

Τραγανή γευστικότατη και μυρωδάτη εκπλήσσει ευχάριστα τους λιγότερο μυημένους!!!

0 Δοκίμασαν και είπαν :

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν