Τσιζ Κέικ Φούρνου με γιαούρτι | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Τσιζ Κέικ Φούρνου με γιαούρτι

2
Δροσερό, ελαφρύ με ντελικάτη υπέροχη γεύση και υφή!!! 
ΥΛΙΚΑ
400 γραμ μπισκότα τριμμένα τύπου Digestive
140 γραμ βούτυρο λιωμένο

400 γραμ γιαούρτι στραγγιστό 2%
500 γραμ τυρί κρέμα light
70 γραμ ζάχαρη (μόνο)

2 αυγά 🥚...!!!
2 βανίλιες
τρίμμα λεμονιού

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Λιώνω το βούτυρο σε ένα σκεύος σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προθερμάνω το φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετώ μέσα ένα σκεύος με νερό.

Βουτυρώνω ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών.

Σπάζω τα μπισκότα καλά στο multi και τα ανακατεύω τα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να σχηματισθούν χοντρά ψίχουλα.

Στρώνω το μείγμα στη βάση της φόρμας και λίγο στα πλαϊνά και πατάω με τον πάτο ενός ποτηριού για να γίνει η βάση συμπαγής.

Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά.

Χτυπάω το τυρί σε μορφή κρέμας, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα με βελούδινη υφή.

Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.

Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα

Ψήνω για 40 λεπτά.

Αφήνω να κρυώσει στη φόρμα για 2 ώρες.

Αραιώνω με νερό μαρμελάδα φράουλα και στολίζω από πάνω.


Το βάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρω!!!!!!!!!!!!!!

Αυτά 😍

2 σχόλια : Leave Your Comments

Δοκίμασαν και είπαν