200 γρ νερό χλιαρό
200 γρ γάλα χλιαρό
75 γρ βούτυρο λιωμένο
75 γρ ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 κτΣ ζάχαρη
550-600 γρ αλεύρι
1 κτγ αλάτι
Γέμιση
τριμμένο κασέρι
Επάληψη
1 κούπα ζεστό νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτγ κρέμα μπαλσάμικο
1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε μια λεκάμη ή τον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υγρά με τη μαγια και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το αλάτι και ζυμώνουμε
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 10 λεπτά με μεμβράνη
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μέρη
Πλάθουμε σε μπαλάκια
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη
Σε ένα μπολ διαλύουμε 1 κούπα ζεστο νερό, 1 κτΣ μέλι και 2 κτγ κρέμα μπαλσάμικο
Καβουρδίζουμε ελαφρά το σουσάμι και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ
Ανοίγουμε τα μπαλάκια με το χέρι και τα γεμίζουμε με κασέρι τριμμένο (1-2 κτγ)
Κλείνουμε τη ζύμη πάλι σε μπάλα και τη βουτάμε από την ανάποδη στο διάλειμμα (μέλι νερό μπαλσάμικο) και στο σουσάμι
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Χαράζουμε την επιφάνεια ελαφρά με ξυράφι
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 50 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά !
Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά !!
Καλή επιτυχία!!!!
0 Δοκίμασαν και είπαν :
Δημοσίευση σχολίου
Δοκίμασαν και είπαν