500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
2 κτγ μπέικιν (10 γρ)
250 γρ ζάχαρη
250 γρ γάλα ζεστό
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
550 ml νερό
μισό λεμόνι 🍋
Φυστίκι αράπικο ανάλατο
Ταψί 20x25
Επί τω έργω
1. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν
2. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα
3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι 3-4 λεπτά σε ένα μπολ
4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 - 24 ώρες να φουσκώσει το σιμιγδάλι
5. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να επανέλθει και να γίνει σχετικά κρεμώδες
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 αντιστάσεις και αέρα
7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα
8. Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε μερίδες και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα φυστίκι
9. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου
10. Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού
11. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζουμε
12. Αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς
Καλή απόλαυση!!!
0 Δοκίμασαν και είπαν :
Δημοσίευση σχολίου
Δοκίμασαν και είπαν