Μηλόπιτα - Τάρτα μήλου με κρέμα | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Μηλόπιτα - Τάρτα μήλου με κρέμα

2

Γευστική Μυρωδάτη Απολαυστική

  • Θερμοκρασία ψησίματος : 175 βαθμοί Κελσίου
  • Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά
  • Διάμετρος φόρμας: ~25cm

ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ

2 αυγά

100 γρ ζάχαρη

2 βανιλέτες

50 ml ηλιέλαιο

50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φακελάκι μπέικιν (baking powder)

320 γρ αλεύρι κοσκινισμένο


2 μήλα

½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)


ΚΡΕΜΑ

500 ml γάλα

60 γρ ζάχαρη

4 κτΣ άμυλο (νισεστέ)

1 βανιλέτα


Επιμέρους 

λίγη μαρμελάδα

αμύγδαλο φιλέ

ζάχαρη άχνη


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανιλέτες για 3 λεπτά

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα

Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και  το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ)

Σχηματίζεται μια σχετικά μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια

Κόβουμε ένα κομμάτι (περίπου το 1/4 της ζύμης) και το βάζουμε με ένα σακουλάκι στην κατάψυξη 

Σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι, στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και την εγκλωβίζουμε κλείνοντας το τσέρκι

Βουτυρώνουμε πάτο και τοιχώματα

Απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και να γυρίσει και προς τα πάνω στο πλάι

Με έναν αποφλοιωτήρα κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φλοίδες και τις ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν

Σε ένα σκεύος βάζουμε το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και το ξύσμα λεμονιού

Ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθούν και βάζουμε το σκεύος στη φωτιά

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και την αποσύρουμε από τη φωτιά 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο 

Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ να ενσωματωθούν πλήρως

Αλείφουμε τον πάτο της ζύμης με λίγη μαρμελάδα και αδειάζουμε μέσα την κρέμα με τα μήλα

Βγάζουμε το κομμάτι της  ζύμης από την κατάψυξη και με τη βοήθεια ενός χοντρού τρίφτη. τρίβουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της κρέμας

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 

Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη


Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

2 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Έργο τέχνης Γιώργο μου, και η φωτογράφηση φυσικά. Για μια ακόμη φορά, υποκλίνομαι❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ντίνα μου!!!!
      Ήταν καλό το φεγγάρι και "έδεσε το γλυκό" 😄
      Τα φιλιά μου ❤️

      Διαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν