una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχίζουν οι ετοιμασίες σε όλες τις κουζίνες για γλυκά, αλμυρά, αυγά και κάθε λογής πασχαλινά!
Έτσι και στην δική μου κουζίνα δοκίμασα  μια νεα συνταγή (οχι που θα έκανα την ίδια με πέρυσι) :) και αφού την "πείραξα" λιγάκι...(καθώς έχω ΚΑΙ θράσος)...την πέτυχα τόσο πολύ που είπα να έρθω και να την αναρτήσω και να την μοιραστώ μαζί σας.


Η αρχική συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και βρίσκεται γραμμένη χρόνια τώρα στο 'μαγικό μου τετράδιο'...Εγώ το μόνο που άλλαξα ήταν η προσθήκη μαστίχας και ομολογώ πως πολύ καλά έκανα..Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! 
Έγιναν κουλουράκια τρομερά μυρωδάτα...όσο πρέπει αφράτα...που λιώνουν στο στόμα και δεν καταλαβαίνεις γεύση αλευριού ή αυγού, παρά σου μένει ένα ωραίο άρωμα που θέλεις να το κρατήσεις τρώγοντας ακόμα ένα...κι άλλο ένα...και πάει λέγοντας.Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο να πρέπει να τα ξαναφτιάξω μιας και από τις 2 δόσεις που ετοίμασα εχθές...έχουν μείνει μόνο 5 κουλουράκια!  Όχιιιιι δεν τα έφαγα όλα εγώ και το Νασάκι, αλλά κεράσαμε και τους φίλους μας στο σχολείο και στο γραφείο :)

Πάμε να τα ετοιμάσουμε λοιπόν...



ΥΛΙΚΑ (βγαίνουν περίπου 65 κουλουράκια)

450 gr αλεύρι για για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο
130 gr ζάχαρη άχνη
200 gr βούτυρο (έβαλα ADORO)σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
40 gr ελαιόλαδο
40 gr γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κτ. γλ. μπέικιν
1 κτ. γλ. κοφτό μαστίχα ολόκληρη
1 κτ σπ. ζάχαρη κρυσταλλική 
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για άλειμμα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την μαστίχα στο multi μαζί με την μια κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη.
Στον κάδο του μίξερ (αν έχουμε γάντζο χρησιμοποιούμε αυτόν) χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για 3' -4΄.

Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε 1' - 2΄ακόμα. 
Στην συνέχεια το γάλα, το λάδι, το μπέικιν και την μαστίχα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι (ίσως πάρει λιγάκι ακόμα...εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού που χρησιμοποιήσαμε).
Πρέπει να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά που να πλάθεται....Δεν γίνεται πολύ σφιχτή, αλλά τριφτή.
Τυλίγουμε το ζυμάρι σε διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.



Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 18' - 20' μέχρι να ροδίσουν.

Είμαι σίγουρη πως θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!

Ο Γιώργος και εγώ σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία σε εσάς και όλους όσους αγαπάτε!!
Φιλιά πολλά...να έχετε επιτυχία σε ότι ετοιμάσετε και να περάσετε όμορφα!






Είναι από τα νοστιμότερα κεικ ever! Γίνεται αφράτο και ¨νωπό¨.. Δεν στεγνώνει ΠΟΤΕ και σου αφήνει και γεύση καρύδας..και γεύση καρότου...και κανέλας...και γενικότερα μια γεύση κόλαση!

Αν το φτιάξεις μια φορά, είναι σίγουρο πως θα το φτιάξεις ξανά και ξανά...
Έχω την συνταγή αυτή πάνω από 15 χρόνια στο μαγικό μου τετράδιο και την έχω χαρίσει άπειρες φορές σε φίλους και φίλες που το έχουν δοκιμάσει.
Ήρθε η ώρα να την μοιραστώ και μαζί σας :)

Πάμε να το ετοιμάσουμε λοιπόν.
                                    (ο μικρός βοηθός μου εν ώρα εργασίας)

ΥΛΙΚΑ 

2 κπ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) 
1 1/3 κπ. τσ. σπορέλαιο
1 1/2 κπ. τσ. ζάχαρη
1 κπ. τσ. ινδική καρύδα
1 κπ. τσ. χοντροκομμένο καρύδι
3 κούπες τριμμένο καρότο
3 κτ. γλ. κανέλα
1 1/2 κτ. γλ. μπέικιν
4 αυγά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη. 
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε την κανέλα, το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι.

Χτυπάμε για 5' και στην συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα.

Σταματάμε την λειτουργία του μίξερ και τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας τα καρύδια και το καρότο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Έχουμε λαδώσει (με λίγο σπορέλαιο) & αλευρώσει την φόρμα του κεικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μια ώρα και 15' περίπου.
(Μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό) :)

Προσέχουμε να μην μας "αρπάξει" η επιφάνεια κατά το ψήσιμο και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.
                                                (μπορείς να το κάνεις ΚΑΙ μακρόστενο) 

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια του με ότι μας αρέσει. Γλάσο, σοκολάτα,άχνη ζάχαρη ή καρύδα!

Ελπίζω να το φτιάξετε..να το απολαύσετε..και να μου πείτε εντυπώσεις..!
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!!





Ένα πιάτο ελαφρύ, χορταστικό και πεντανόστιμο..!
Γίνεται στο άψε σβήσε και περιέχει χρώματα...αρώματα...αλλά και βιταμίνες :)

Πάμε να το ετοιμάσουμε..

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

1 πακέτο ζυμαρικά σέλινο (ή ριγγατόνι ή πέννες)
200 gr σπανάκι
200 gr μπρόκολο
200 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300 gr φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι) κομμένο μικρά κομματάκια
200 gr κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα κρατάμε ζεστά.

Βράζουμε το μπρόκολο αλλά λίγο…να κρατάει…να μην γίνει λιώμα :-)

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το σπανάκι  και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν όλα και νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε επίσης ελαφρώς και ρίχνουμε ¼ κτ. γλ. κάρυ.

Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα των μανιταριών και την κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου.


Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και extra πιπέρι και απολαμβάνουμε! 
Προσωπικά, είναι από τα καλύτερα πιάτα για ένα ελαφρύ γεύμα και αγαπάτε εύκολα ακόμα και από τους μικρούς μας φίλους!






«Πτάκια» : έτσι λέμε στα Κουμέικα της Σάμου τα τηγανιτά πιτάκια, πιταράκια, μπουρεκάκια με γλυκιά κολοκύθα, αυγά, και τυρί φέτα.

Σήμερα, αν και η μέρα που ξημέρωσε με γέμισε θλίψη και πίκρα για το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου, θέλοντας να ξεγελάσω το μυαλό μου από τα δύσκολα, κάθισα να αποτυπώσω στο γραπτό τη συνταγή που μου είπε η μάνα μου στο τηλέφωνο πάνω κάτω..

Πάμε λοιπόν:

ΥΛΙΚΑ
Α. Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου
1 κουπάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουπάκι του καφέ ξύδι
1 κτγ μπέικιν
Λίγο αλάτι
1 κούπα νερό περίπου

Β. Για τη γέμιση
1 κιλό γλυκιά κόκκινη κολοκύθα ( ψίχα )
2 αυγά
300-400 γρ φέτα τριμμένη (να «φαίνεται» λέει η μάνα μου)
πιπέρι
2 - 3 κτΣ φρυγανιά τριμμένη (για τα υγρά)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: 
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και την καθαρίζουμε. 
Βράζουμε τα κομμάτια της ψίχας για λίγη ώρα σε νερό να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν καλά κι όταν κρυώσουν εντελώς τα στύβουμε με το χέρι.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το ξύδι μέχρι να σχηματισθούν  ψίχουλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλά στα χέρια. 
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.  

Ανοίγουμε μέτριο φύλλο (αν χρησιμοποιείσετε μηχανή, πρώτο πέρασμα στο 2 και μετά στο 6) και κόβουμε τετράγωνα φυλλαράκια περίπου 10x10 εκατοστά.



Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε καθένα και τα κλείνουμε σε φακελάκια.

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 
Τα γυρίσουμε και από τις δύο μεριές και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με τριμμένο τυράκι (κεφαλοτύρι, ξερή μυζήθρα κλπ)

Είναι υπέροχα, πολύ νόστιμα και απολαυστικά.




Τελικά ζω βρεεεε :) Απλά τρέχω με τόσα πολλά αυτόν τον καιρό, που δεν βρίσκω χρόνο να φωτογραφίσω, να γράψω και να ανεβάζω συνταγή στο ¨κουζινάκι μας¨...
Η αλήθεια είναι πως μαγειρεύω περισσότερο από ποτέ! Και μάλιστα για καλό σκοπό. Κάποια στιγμή θα σας εξηγήσω εκτενέστερα σε τι αναφέρομαι.




Η αλήθεια είναι ότι είχα μεγάλο διάστημα να ανεβάσω συνταγή εδώ και είχα σκοπό να το κάνω με ένα θέμα που ετοιμάζω καιρό τώρα.
Προέκυψαν όμως πρόσφατα αυτοί οι τραγανοί γευστικοί πειρασμοί, τα πολλά likes στο fb και οι απαιτήσεις για συνταγή, που μου έδειξαν το δρόμο…
Φωτογραφίες πολλές δεν είχα, παρά μόνο μερικές λήψεις από το κινητό που μάλλον καλές μου φαίνονται, οπότε θα έχουμε και «θέαμα» :)

ΥΛΙΚΑ
ζύμη
3 κούπες δοσομετρικές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κτγ μπέικιν
125 γρ. μαργαρίνη soft (χρησιμοποίησα super fresco)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κτΣ γάλα

γέμιση
200 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
50 γρ. τυρί Gouda τριμμένο
5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 
3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
2-3 κτΣ γάλα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
πάπρικα γλυκιά σκόνη

επιπλέον
1 κρόκος αυγού
2 κτΣ γάλα
Σουσάμι - μαυροκούκι

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Φτιάχνουμε  τη ζύμη: 
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε  τη μαργαρίνη και το αλάτι και δουλεύουμε το μίγμα με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε για το κέικ σε χαμηλή ταχύτητα  για 3 λεπτά μέχρι να σχηματισθούν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2 λεπτά.
Επειδή θέλουμε μια μαλακιά τρυφερή και εύπλαστη ζύμη, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, μέχρι να κρίνουμε ότι είμαστε εντάξει. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα δάχτυλα.
Τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και την αφήνουμε μέσα σε σακούλα τροφίμων να περιμένει για λίγη ώρα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: 
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τη φέτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά τριμμένα, τα πράσινα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τα καρυκεύματα και το αυγό χτυπημένο.
Ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι και αραιώνουμε ελαφρά προσθέτοντας το γάλα.

Τοποθετούμε ξεχωριστά κάθε μπαλάκι ζύμης ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας ή μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα τροφίμων και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα μέτριο φύλλο. Το φύλλο ανοίγει σχετικά εύκολα χωρίς τα παραπάνω "βοηθήματα", αν πασπαλίσουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι την τάβλα και "λερώσουμε" τη ζύμη, έτσι που να μη "πιάνει" πάνω στον πλάστη.
Χρησιμοποιώντας τα χείλη μιας κούπας ή ένα στρογγυλό μπολ διαμέτρου 10 cm περίπου, κόβουμε στρογγυλά πιτάκια.
Μοιράζουμε τη γέμιση (1 κτγ σε κάθε πιτάκι) διπλώνουμε το ζυμάρι και το κλείνουμε είτε ενώνοντας τα χείλη με ένα πιρούνι είτε στρίβοντάς τα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Χτυπάμε τον κρόκο με ένα πιρούνι και τον αραιώνουμε με το γάλα.
Αλείφουμε με πινέλο σιλικόνης τα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  (αντιστάσεις με αέρα) στους 175ο C για 25 – 30 λεπτά.



Ε, τι κάνετε;;; Περιμένετε να κρυώσουν!!!!



Η κα Ρίτσα Καφεντζή, είναι η υπεύθυνη κουζίνας, στο εστιατόριο του προσωπικού, της εταιρίας που εργάζομαι.

Όσοι φιλοξενούμενοι επισκέπτες - συνεργάτες δοκιμάζουν κατά καιρούς τα πιάτα της, έχουν ακόμα ένα λόγο να (παρα)μιλάνε για μας...!!!

Η Ρίτσα έχει την πρώτη μου Καλημέρα καθημερινά, αφού είναι εκεί λίγο πριν από μένα κι έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία για το μενού της ημέρας.

Συνήθως με κερνάει γλυκάκια και συνοδευτικά του πρωινού καφέ.

Τις προάλλες δοκίμασα κάτι υπέροχα τραγανά γευστικά κουλουράκια που είχε φτιάξει για το χατίρι της εγγονής της και μαζί με αυτά πήρα και τη συνταγή :

Koulourakia by Ritsa Kafetzi on Grooveshark

Για όσους τα θέλουν και γραπτώς, η συνταγή συνεχίζεται παρακάτω.

Εν τω μεταξύ μπορείτε να αφήσετε ανοιχτό τον player και να διαβάζετε τη συνταγή, ακούγοντας για τα επόμενα 5 λεπτά, το υπέροχο "Falling In Love With Love" από το εκπληκτικό CD, MONTEIRO, YOUNG & HOLT - BLUES FOR THE SAXOPHONE CLUB (2011)

Στα σχόλια είναι το ζουμί ;)

ΥΛΙΚΑ (40 – 50 τεμ)

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα και 1/3 (συνολικά) λευκό κρασί - ελαιόλαδο, (μισό-μισό περίπου)
1 κτγ αλάτι
1 κτΣ ζάχαρη

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
4 κτΣ ζάχαρη

Για την επικάλυψη
Σουσάμι
μαυροκούκι
Χοντρό αλάτι
ηλιόσπορο κλπ


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα ή στον κάδο του μίξερ τα υγρά, τη ζάχαρη και το αλάτι
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ένα μαλακό τρυφερό ζυμάρι
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά
Βράζουμε το «σιρόπι» μας για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Γεμίζουμε ένα ή περισσότερα φαρδιά μπολ με τα σουσάμια και τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης
Στρώνουμε σε δυο ταψιά, λαδόκολλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 – 200 οC
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος μικρού καρυδιού
Πλάθουμε λεπτό κορδόνι και στη συνέχεια του δίνουμε το επιθυμητό σχήμα
Τα βουτάμε στο σιρόπι και στη συνέχεια στο μπολ με τα υλικά της επικάλυψης και από τις δύο πλευρές
Τα αραδιάζουμε στα ταψιά πάνω στη λαδόκολλα
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά



Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δοκιμάζουμε

Tips
  • Οι αναλογίες λαδιού – κρασιού μπορεί να είναι διαφορετικές :
  • Περισσότερο λάδι – λιγότερο κρασί, περισσότερο τρυφερά!
  • Περισσότερο κρασί – λιγότερο λάδι, περισσότερο τραγανά!!
  • Ο χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος ποικίλουν ανάλογα με τη «δύναμη» του φούρνου
  • Μερικοί κόκκοι από χοντρό αλάτι στην επικάλυψη τα κάνει περισσότερο πικάντικα
  • Το αλεύρι μπορεί να είναι και μείγμα «για όλες τις χρήσεις»  με καλαμποκάλευρο ή ολικής ή σικάλεως ή..
Πειραματιστείτε ελεύθερα :)

Άντε πάλι, και κουλουράκι, και CDάκι!!!!!!!!




Είναι τραγανά!
Είναι αρωματικά!
Είναι γευστικά!
Είναι υπέροχα!
Είναι με τη συνταγή της μαμάς!!

ΥΛΙΚΑ
4 - 5 κούπες (1 κούπα = 225 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
1 χούφτα αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη & αλεσμένη
1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
½ λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 βανίλια (κάψουλα)
2 κτΣ κονιάκ
2 κτΣ ζάχαρη καστανή



ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αλέθουμε στο multi. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το χυμό από το πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αμύγδαλο και σταδιακά όλο το μείγμα από το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα για λίγο ακόμα, έτσι ώστε να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.

Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 - 180οC.
Σε ένα ρηχό σκεύος σκορπίζουμε την καστανή ζάχαρη.
Κλείνουμε στην παλάμη μας μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε επιθυμητό σχήμα.
Τα βουτάμε στην καστανή ζάχαρη και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.



Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο τον αέρα τους και δοκιμάζουμε.