ΜΠΥΡΩΜΕΝΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΜΠΥΡΩΜΕΝΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

43
Τις Γιορτινές μέρες που πέρασαν, όλο και κάποιο καλεσμένο είχαμε σπίτι μας για να πιούμε λίγο κρασάκι. Θέλοντας να σερβίρουμε κι ένα συνοδευτικό μεζεδάκι , προέκυψε αυτό το πιάτο, που θεωρώ ότι είναι ιδανικό και για κρασάκι, αλλά και για μπύρα. Μιας και ο σύζυγος λοιπόν είναι λάτρης της μπύρας, το μεζεδάκι αυτό το φτιάξαμε αρκετές φορές!!! Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστούμε:


ΥΛΙΚΑ



6 λουκάνικα χωριάτικα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
300γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
330ml μπύρα FIX
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνουμε το κρεμμύδι, που το έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα οποία τα έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια, μέχρι να ροδίσουν λίγο εξωτερικά. Μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια, την μπύρα, την ζάχαρη, την πάπρικα, το ξύλο κανέλας, λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο και αλάτι. Αλάτι δεν πρέπει να προσθέσουμε πολύ, γιατί τα χωριάτικα λουκάνικα είναι λίγο αλμυρά από μόνα τους. Προσθέτουμε και ένα μεγάλο ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου, έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Το φαγητό αυτό μπορεί να σερβιριστεί μόνο του ως ορεκτικό σε μπουφέ, αλλά και ως κυρίως πιάτο με την συνοδεία πουρέ πατάτας ή ρυζιού λευκού.

Η συνταγή μπορεί να εκτελεσθεί και με μαύρη μπύρα, σε μία πιο πικάντικη εκδοχή, αλλά θα πρέπει να προσθέσουμε 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ.πάπρικα γλυκιά, περισσότερο πιπέρι φρεσκοκομμένο και 4-5 σταγόνες Tabasco. 
Η δεύτερη εκδοχή θεωρώ ότι θέλει γερό στομάχι, αλλά η γεύση της είναι πολύ ιδιαίτερη!!!

43 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Μας βάζεις σε διλλήματα, ποιαν εκδοχή να διαλέξουμε??
    Σούπερ το μεζεδάκι σου!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, καλή εβδομάδα & Καλή Χρονιά :)
    Το πιάτο σου είναι εξαιρετικό Τζενάκι!!
    Τη βρήκα τη συνταγή στο "Πρόχειρο" που την είχες αφήσει και την έφτιαξα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς (από εκεί και οι επιπλέον φωτογραφίες)!! Άκουσα τα καλύτερα από όλους!! Για να χαμογελάσεις ακόμα περισσότερο, θα σου πω ότι στο τραπέζι ήταν και ο ανιψιός μου -επαγγελματίας chef- ο οποίος ενθουσιάστηκε :))
    Μπράβο σου
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΕΛΕΝΑ
    Λενιώ μου καλημέρα!!!!
    Για την "κανονική έκδοση" προσυπογράφω :)
    Αλλά για να αναφέρουν τα παιδιά και την "turbo", την έχουν ψάξει καλά ;)
    Άφοβα!!!!
    Φτιάξε και τις 2 και πες μας :))
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μεζεδάκι, αυτό είναι πύραυλος!!!Τέλειο και θα τους το κάνω οπωσδήποτε!!! Μου έχει φύγει το σαγόνι....χαχαχα!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα προτιμήσω την δεύτερη εκδοχή.
    Τurbo δηλαδή. Πολύ σπέσιαλ μεζεδάκι.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και λουκάνικα και μπυρωμένα???
    Πωπω, τι μας κάνεις...
    Και εγώ τη δεύτερη εκδοχή θα προτιμήσω, την πικάντικη!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά δεν είπαμε δίαιτα από Δευτέρα;;;
    Όλο πειρασμούς είστε!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
    Θα προτιμήσω και εγώ την turbo εκδοχή, με extra tabasco και μάλιστα θα δώσω και του "βοηθού" μου, μήπως και σκοτώσω τον ιο που τον ταλαιπωρεί 7 μέρες τώρα!!
    Πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πάρω την δεύτερη εκδοχή!
    Ωραίος μεζές και είμαι σίγουρη ότι θα τον φτιάξω και θα γοητεύσω μερικούς μερικούς στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραια τα λουκανικα, γινονται και γρηγορα και ειναι τελειος μεζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο μεζές αυτός είναι ιδανικός για μπύρα και πολλές βούτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σρλουπ! Ωραίος μεζές! Προτιμώ την εκδοχή των γερών στομαχιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αν ειχα μια ποικιλια απο τετοια τωρα θα ηταν παρελθον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι συνταγή! Μόνο που τη διαβάζει κανείς κάτι παθαίνουν οι σιελογόνοι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. popo trelainomai!!! Ama sou rtho episkepsi auto na mou ftiakseis. Opoia ekdoxi thes! Kai tis mpires i ta krasia ta pinete eseis. Ego den pino... mono troo!!! Teleios mezes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραιότατο μεζεδάκι για βούτες...
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα...σήμερα δεν ήξερα τι φαγητό να μαγειρέψω.Θα κάνω λοιπόν τα λουκάνικα ...τα Μπυρωμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ότι καλύτερο, μιας και περιμένω παρέα το βράδυ για κρασάκι μπροστά στο τζάκι. Συγχαρητήρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τέλειο μεζεδάκι για καλή παρεούλα και καλό κρασάκι, τσιπουράκι, ουζάκι.....Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λαχταριστό μεζεδάκι!Θα δοκιμαστεί σύντομα αφου φτιάξω διπλή δόση ψωμί πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΕΛΕΝΑΌποια και να διαλέξεις είναι πολύ καλή!!!!Δοκιμασέ τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ΕλπινίκηΣε ευχαριστώ πολύ!!!Εύχομαι να τα δοκιμάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @gvarvakisΩΩΩΩ!!!Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας πέτυχε η συνταγή!Σίγουρα η γνώμη τέτοιων ανθρώπων έχει άλλη βαρύτητα!!!Αλλά φυσικά και η δική σας άποψη είναι εξίσου σημαντική, γιατί και εσύ αλλά και η Μαρία εκτιμάται τις ωραίες γεύσεις!!Άρα είμαι διπλά χαρούμενη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ΕφηΚαλή επιτυχία εύχομαι όταν το φτιάξεις και σου εγγυόμαι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ΛίναΝα πω την αλήθεια και μένα η turbo γεύση μου αρέσει περισσότερο!!Ευχαριστώ για τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @painterΣυμφωνώ με την άποψή σου!!!Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ΞανθήΆσε, πότε θα ρθει αυτή η Δευτέρα δεν ξέρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @maria mas.Καλή η ιδέα σου με μπόλικο tabasco!!!Σίγουρα θα σκοτωθεί ο ιός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Taste AdvisorΚαλή επιτυχία σου εύχομαι και σίγουρα θα τους γοητεύσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ΕιρήνηΈτσι ακριβώς!!!Ιδιαίτερα νόστιμα και με τις δυο εκδοχές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @manousinaΒούτες δεν λες τίποτα και ιδιαίτερα αν είναι φρέσκο και ζεστό το ψωμί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Αγγελικη ΝΚαι εμένα αυτή η εκδοχή είναι καλύτερη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @PansofixΠου να τον δοκιμάσεις τώρα αυτόν τον μεζέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @VitaΝα δεις τι παθαίνουν όταν το γευτούν!!!Δεν το συζητώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ΝΑΤΑΣΑΔεν το συζητώ!!Πάρτε ψωμί και αρχίστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @dhmhtraΦαντάζομαι ότι τα έφτιαξες και πήρες τα καλύτερα σχόλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @LambrosΚαι ωραίο μεζεδάκι και παρέα και κρασάκι, δεν το συζητώ ό,τι καλύτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @DafniΤσιπουράκι, κρασάκι, μπυρίτσα και ό,τι άλλο φανταστείς συνοδεύεται άψογα με τον μεζέ αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @maraΣωστή σε βρίσκω!!!Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @KitsosMitsosΣε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!!Ελπίζω να την δοκιμάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν