una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros
Ξέρω, ξέρω έχω «τεμπελιάσει» τώρα τελευταία. Όλο τα κορίτσια της παρέας βάζω μπροστά για να …βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δε λουφάρω όμως!! Αλήθεια λέω. Διευρυμένα ενδιαφέροντα και υποχρεώσεις προσωπικές και επαγγελματικές (Πες Μαρία Μας., πες!!) μου κλέβουν πολύτιμο χρόνο κυρίως από την επιμέλεια των αναρτήσεών μου!!!!
Με τη σημερινή «καθαρίζω» για καμιά βδομάδα και ετοιμάζω ένα μεγάλο αφιέρωμα στα ... «δάνεια» !!!!
Με όσους και όσες επικοινώνησα μέσω fb για μια πρώτη εκτίμηση διαθέσεων σχετικά με την εκδήλωση που έχουμε στα σκαριά, θέλω να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τις άμεσες και ενθουσιώδεις αντιδράσεις και εντός της εβδομάδας που θα οριστικοποιήσω τις …τεχνικές λεπτομέρειες, θα προβώ σε επίσημες ανακοινώσεις!!!! Μείνετε στο ακουστικό σας!!!!!
Το φαγάκι μας σήμερα, είναι από εκείνα τα κλασικά στα παλιά Κυριακάτικα τραπέζια, που ονειρευόμασταν ολόκληρη την εβδομάδα. Μοσχομύριζε το σπίτι, μέχρι έξω στο δρόμο. Κοπιάστε να δοκιμάσετε και μη κάνετε τσιγκουνιές ...στο ψωμί!!!





Και η αποχή απο το κρέας.....συνεχίζεται!!
Αυτό το πιάτο το είχα ετοιμάσει αρκετό καιρό πριν, φαίνεται εξάλλου και από το είδος του βασιλικού που το στολίζει. Υπάρχει όμως και ο χειμωνιάτικος βασιλικός ή στην χειρότερη των περιπτώσεων ο αποξηραμένος. Είναι λιτό και απέριττο, αλλά γρήγορο, νόστιμο και μυρωδάτο!!!
Πάμε να το ετοιμάσουμε.


Τις Γιορτινές μέρες που πέρασαν, όλο και κάποιο καλεσμένο είχαμε σπίτι μας για να πιούμε λίγο κρασάκι. Θέλοντας να σερβίρουμε κι ένα συνοδευτικό μεζεδάκι , προέκυψε αυτό το πιάτο, που θεωρώ ότι είναι ιδανικό και για κρασάκι, αλλά και για μπύρα. Μιας και ο σύζυγος λοιπόν είναι λάτρης της μπύρας, το μεζεδάκι αυτό το φτιάξαμε αρκετές φορές!!! Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστούμε:





Χρόνια Πολλά για την σημερινή ημέρα και Καλή Χρονιά και από εμένα:-))

Για σήμερα ετοίμασα ένα νόστιμο & εντυπωσιακό ορεκτικό κατά την δική μου γνώμη. Εσείς αν θέλετε, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με μύδια, καλαμαράκια ή οτι άλλο θαλασσινό τραβάει η όρεξή σας!
Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο.





Κάθε χρόνο περιμένω πως και πως να κόψουμε την βασιλόπιτα για να ψάξω να βρω το φλουρί. Συνήθως οι βασιλόπιτες με άφηναν παγερά αδιάφορη. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βρω το φλουρί...Όλα αυτά βέβαια μέχρι να δοκιμάσω αυτή την βασιλόπιτα!!! Πραγματικά θεωρώ ότι είναι φανταστική :) 
Βρήκα λοιπόν την συνταγή και είπα να την μοιραστώ μαζί σας. 
Ας δούμε τώρα τα υλικά που θα χρειαστούμε: