una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Ένα καλοκαιρινό πιάτο για μερακλήδες!!
Ρολλά μελιτζάνας μπορούμε να φτιάξουμε με διαφορετική γέμιση όπως : μοτσαρέλα, κεφτεδάκια, κρέας κοκκινιστό, ανθότυρο κλπ.
Η σημερινή εκδοχή είναι ένα πιάτο, με υλικά που συνήθως διαθέτει το ψυγείο μας.




ΥΛΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. μπέικον
λίγο λάδι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο «Άρκευθος» (
Στην αγορά της Καλλιθέας)
Πίττες Κυπριακές (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)
Μουστάρδα
Μαγιονέζα light
Ντοματάκια ψιλοκομμένα




ΥΛΙΚΑ
6 μέτριες ντομάτες
4 πιπεριές Μακεδονίας
1 φλιτζάνι λάδι
10 κλωνιά μαϊντανό
½ φλ. χυμό ντομάτας
10 κ.τ.σ. κοφτές ρύζι
1 κ.τ.γ. δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
1 ½ κ.τ.σ. γαλέτα τριμμένη
αλάτι – πιπέρι




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΤΑΡΤΑ

350 βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
7 γραμμάρια αλάτι
2 ασπράδια αυγών
3 κούπες αλεύρι
βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού





Τη συνταγή είχε υποβάλει παλιότερα στο
Greek Masa η Ζωή .
Την έχω υιοθετήσει πλήρως και τη φτιάχνω ανελλιπώς!!
Υλικά:
* 2/3 κουτί περίπου λαζάνια μεγάλα ορθογώνια
* 500 gr κιμάς μοσχαρίσιοs
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
* Μανιτάρια σε φέτες
* Ελαιόλαδο
* 1 κούπα του τσαγιού SAMOS NECTAR
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 3-4 ντομάτες στον τρίφτη
* 2 κτγ πελτέ ντομάτας
* 1 κτγ corn flour
* 1 κουτί κρέμα γάλακτος
* Παρμεζάνα τριμμένη (έβαλα τριμμένο ανθότυρο Κρήτης)
* Κεφαλοτύρι τριμμένο
* 6 φέτες τυρί gouda




ΥΛΙΚΑ

- 400 g φύλλο κρούστα
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 2 κουτιά τυρί κρέμα light
- 100 γραμμάρια φέτα
- 2 κτγ τριμμένο δυόσμο
- πιπέρι
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
- 5 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
- λιωμένο βούτυρο



με ντοματάκια πατάτες και θυμάρι...!

Υλικά
1 κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
8 ώριμες μικρές ντομάτες
4 μικρές πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
2 κ.τ.σ. ξερό θυμάρι
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο «Ελιά» ΜΑΡΚΟΥ
½ φλιτζ. Λευκό ξηρό κρασί GOLDEN SAMENA
Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Μισό λεμόνι

Επί τω έργω

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C . Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τρίβουμε με το λεμόνι κομμένο στη μέση.
Το τοποθετούμε μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε τις πατατούλες και τις ντομάτες κομμένες στα 4, τις σκελίδες από το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμάρι.

Βάζουμε το κρασί να κρυώνει στο ψυγείο!!
Αλατίζουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Για να πάρει το ακαταμάχητο μπρονζέ χρώμα, τα τελευταία 20 λεπτά το αφήνουμε να ψήνεται ξεσκέπαστο.
Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τις λαχταριστές μερίδες.

Γεμίζουμε τα ποτήρια με το δροσερό κρασί και συνοδεύουμε με αυτό το πιάτο μας.
Στην υγειά μας βρε παιδιά!




ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι baking powder
1 πακέτο μαργαρίνη ή 250 γρ βούτυρο*
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
ελάχιστο αλάτι
1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια
6 κ. σ. Μαρμελάδα Φράουλα
Φρέσκες φράουλες τεμαχισμένες

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη (* ή βούτυρο) κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Με τα 2/3 κάθε κομματιού ανοίγουμε χοντρό φύλλο και το στρώνουμε στα ταψάκια.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώνουμε μια στρώση σε κάθε φύλλο.



Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια από τις φρέσκιες φράουλες.
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περίσσεψε και τα στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε στους 165-180 βαθμούς με αέρα για 45 περίπου λεπτά.




* η αντικατάσταση της μαργαρίνης με βούτυρο προέκυψε μετά το σχόλιο της Δέσποινας. Πράγματι το βούτυρο κάνει τη ζύμη πιο "μπισκοτέ" και έχει σαφώς πιο ελκυστικό άρωμα :)