Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)
Καλημέρα και καλώς σας βρίσκω ξανά! Γύρισα με μια τεράστια διάθεση για δημιουργικές αναρτήσεις. Φευ... Η φωτιά, η μαλακία και τα καμένα μυαλά κάποιων ηλίθιων εγκληματιών, μου μαύρισαν την ψυχή. Πάει η όρεξη περίπατο. Το γαλάζιο του ουρανού σήμερα, επανέφερε λίγο τη διάθεση και μπήκα δειλά δειλά, στη διαδικασία του « να ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα»!!
Ένα καλοκαιρινό πιάτο για μερακλήδες!! Ρολλά μελιτζάνας μπορούμε να φτιάξουμε με διαφορετική γέμιση όπως : μοτσαρέλα, κεφτεδάκια, κρέας κοκκινιστό, ανθότυρο κλπ. Η σημερινή εκδοχή είναι ένα πιάτο, με υλικά που συνήθως διαθέτει το ψυγείο μας.
με ντοματάκια πατάτες και θυμάρι...! Υλικά 1 κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο 8 ώριμες μικρές ντομάτες 4 μικρές πατάτες 4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα 2 κ.τ.σ. ξερό θυμάρι ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο «Ελιά» ΜΑΡΚΟΥ ½ φλιτζ. Λευκό ξηρό κρασί GOLDEN SAMENA Χοντρό θαλασσινό αλάτι Μισό λεμόνι
Επί τω έργω
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C . Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τρίβουμε με το λεμόνι κομμένο στη μέση. Το τοποθετούμε μέσα στη γάστρα. Προσθέτουμε τις πατατούλες και τις ντομάτες κομμένες στα 4, τις σκελίδες από το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμάρι. Βάζουμε το κρασί να κρυώνει στο ψυγείο!! Αλατίζουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 20 λεπτά. Για να πάρει το ακαταμάχητο μπρονζέ χρώμα, τα τελευταία 20 λεπτά το αφήνουμε να ψήνεται ξεσκέπαστο. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τις λαχταριστές μερίδες. Γεμίζουμε τα ποτήρια με το δροσερό κρασί και συνοδεύουμε με αυτό το πιάτο μας. Στην υγειά μας βρε παιδιά!
Βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια 6 κ. σ. Μαρμελάδα Φράουλα Φρέσκες φράουλες τεμαχισμένες
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη (* ή βούτυρο) κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2. Με τα 2/3 κάθε κομματιού ανοίγουμε χοντρό φύλλο και το στρώνουμε στα ταψάκια. Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώνουμε μια στρώση σε κάθε φύλλο.
Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια από τις φρέσκιες φράουλες. Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περίσσεψε και τα στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 165-180 βαθμούς με αέρα για 45 περίπου λεπτά.
* η αντικατάσταση της μαργαρίνης με βούτυρο προέκυψε μετά το σχόλιο της Δέσποινας. Πράγματι το βούτυρο κάνει τη ζύμη πιο "μπισκοτέ" και έχει σαφώς πιο ελκυστικό άρωμα :)